2009. április 9., csütörtök

Az írek birkák

... ezt irtam le a multkori bejegyzesben, ami miatt kicsit rosszul erzem magam.

Az igazsag az, hogy duhos vagyok es csalodott.

Hogy milyen is egy ir birka?

Kedves, aranyos, alkalmazkodo es buta :)

Mielott elkezdenem elmondom, hogy Budapestrol jottem Newcastle West kicsiny varosaba. Tehat nagy volt a valtas.

Az elso tapasztalat mikor kijottem az volt, hogy barhova mentunk mindenhol mosolyogtak, nyugodtak voltak az emberek es segitokeszek. Akkoriban meg nyitva hagytuk a haz es az autok ajtajat... Fura volt.

Irok peldakat/pozitiv dolgokat:

- mikor a helyi Tescoban vasaroltunk es volt egy akcio ("egyet fizet kettot kap" de mi ezt nem tudtuk es levettunk csak egy termeket a polcrol) utanunk szaladt egy elado, hogy vegyunk meg egyet, mert ingyen van...

- kozlekedtunk es egy szuk uton megalltunk szemlelni a szep tajat (mert annyira nem jartak autok, hogy nyugodt szivvel tettuk) megallt mogottunk egy kocsi es ott varta mig elindulunk. Isten tudja miota allt mire belepillantottunk a visszapillanto tukorbe.

- megismertunk egy apacat aki tanitani kezdett minket angolul es maris segitett mindenben, hogy a legolcsobb modon (néhol trukkozve) jussunk auto biztositashoz es mindenfelehez amire szuksegunk volt ...

Aztan feltunt, hogy a munkahelyen az irek mindig kulon esznek es nem baratkoznak, hiaba is probalkoztam. Bar igaz ami igaz az elejen nagyon nehezen ertettem meg az itteni (co. Limerick) akcentust. De nem ez volt a gond.
Ok jol elvannak - egyutt.
Es mindenki rendkivul buszke arra hogy ir.

Jarnak pubokba ahol mindenki ismerkedik, beszelget honfitarsaival, iszik vagy sportot nez. Az eso miatt nem mondanam, hogy nagyon sok lehetoseguk van mas dolgokra.

Bulizni tudnak!
Nincsenek tarsadalmi retegzodesek vagy gatlasok!
Vidamak es felszabadultak.
Semmi sem ciki!
Meg pizsamaban bevasarolni sem.. :)
vagy 5 fokban lany letedre miniszoknyaban es tusarkuban dulongelni, vagy 0 gyakorlati vezetessel kocsit vezetni egy egyszeru elmeleti vizsgaval, vagy beleasitani a masik ember arcaba, szurcsogni,bufogni...stb...

Jut eszembe a poen: ir-olvas :)
Na ebben van hiba. Nem tudnak helyesen irni. Soha nem irtak le meg helyesen a nevemet, teljesen mindegy hogy milyen formaban magyaraztam el.


A vallalkozas megkezdese utan, sokszor kerultunk kapcsolatba mas cegekkel.
Oszinten bevallom: nem tudom, hogyan maradnak eletkepesek.

A kert munkat sosem tudtuk idoben kezhez kapni.
Volt, hogy csusztak, volt hogy nem azt kaptuk amit kertunk, volt, hogy teljesen elfelejtettek (pedig mindent kifizettunk) es volt, hogy egy arajanlatot amit szemelyesen kertunk sosem kaptunk meg. De lehet, hogy csak rossz sorozat ert?!

...

Ahogy telik mulik az ido egyre vilagosabb, hogy itt sosem lesznek igazan nyitottak a kulfoldiekkel vagy az uj dolgokkal kapcsolatban.
Sosem leszek itthon igazan otthon. :S - mert nem vagyok 100% Irish